Gonzo’s Quest eller Rook’s Revenge

Av | 10 december, 2017

Gonzo’s Quest

År 2010 lanserade spelutvecklaren Net Entertainment videoautomaten Gonzo’s Quest. Man hade säkert förhoppningen om att historien om den spanske conquistadoren Gonzo skulle bli ett populärt spel, men att Gonzo’s Quest skulle bli en av de mest spelade automaterna på nätet genom alla tider kunde man nog inte ens drömma om. Gonzo’s Quest ligger alltid i toppen på alla topplistor över de mest spelade, alternativt de mest favoritmarkerade, spelen på nätcasinon runt om i Europa.

Alla geniförklarade spel riskerar att kopieras för eller senare. Antingen är det själva spelidén som kopieras eller så är det faktiskt hela spelet. Spelutvecklaren Betsoft verkar ha blivit lite avundsjuka på Net Entertainments succé med Gonzo’s Quest och har helt enkelt plagierat NetEnts succéslot. Kopian går under namnet Rook’s Revenge och är på många sätt identiskt med Gonzo’s Quest. Rook’s Revenge är komplett med en ”Avalanche”-funktion, där vinstgivande symboler exploderar och ger plats för ”laviner” av nedfallande symboler, en multiplikator som aktiveras efter den första linjevinsten, ett free spins-läge där lavinfunktionen är aktiv och alla multiplikatorer är tre gånger så mycket värda samt vilda symboler av samma typ som i Gonzo’s Quest.

Vi ska dock inte vara så hårda mot Betsoft. Man har bytt ut conquistadoren Gonzo mot en aztekhövding vid namn Rook. Dessutom har man placerat just nämnda hövding till höger om hjulen, animerad i 3D. I jämförelse står ju Gonzo till vänster om hjulen. Temat är väl också något annorlunda. Man kan se Rook’s Revenge som en naturlig uppföljare på Gonzo’s Quest. Först kom Gonzo och rövade guldet från aztekerna och sedan fick Rook sin hämnd.

Vilket av spelen är då bäst? Det är en smaksak. Båda spelen har ju exakt samma funktioner!