South Park – världens mest fullmatade videoslot

Av | 10 december, 2017

Många spelutvecklare kämpar för livet för att komma på nya och unika specialfunktioner för att roa spelarna. För andra spelutvecklare är det ingen konst att komma på de mest fantasifulla specialfunktionerna, oavsett det gäller bonusspel, free spins-lägen eller speciella vilda symboler. Net Entertainment är en spelutvecklare som spottar ur sig nya specialfunktioner på löpande band. För varje ny videoslot som lanseras kan spelarna ta del av minst en ny helt banbrytande funktion. Ofta kopieras sedan NetEnts skapelser av andra spelutvecklare. Det om något är ett tecken på kvalitet.South Park

Med South Park, som lanserades i september 2013, har Net Entertainment satt ett nytt rekord i antalet specialfunktioner i en enskild videoslot. Vi räknar faktiskt till hela åtta stycken. Normalt har en videoslot av rang två, tre eller möjligen fyra specialfunktioner, men i denna videoslot, som givetvis bygger på karaktärerna från den populära TV-serien, finns alltså betydligt fler än så.

Alla de fyra huvudkaraktärerna i South Park – Eric Cartman, Kyle, Kenny och Stan – har varsin specialfunktion. Cartman har till och med två. I den ena av Cartmans specialfunktioner ska du jaga hippies. I den andra får du luta dig tillbaka och se Cartman-symbolen bli ”wild” och utvidgas till att täcka upp till 15 av spelskärmens 25 positioner.

Grafiken är autentisk. Detsamma gäller ljudet. Net Entertainment har lyckats överföra den naiva charmen från TV-serien på ett alldeles utmärkt sätt. Det är faktiskt en konst att göra det. En videoslot måste följa en viss mall och det finns många exempel på misslyckanden med TV-serier och filmer som tema.