South Park 2 – bättre än originalet?

Av | 10 december, 2017

South Park Reel Chaos

South Park, som bygger på den tecknade TV-serien, lanserades under hösten 2013 och blev en stor succé. Det är miljoner spelare världen över som har prövat lyckan på denna NetEnt-slot och de allra flesta håller spelet som en av de riktiga höjdarna de senaste åren. Spelet kommer kanske aldrig att nå upp till samma popularitet som Gonzo’s Quest eller Starburst (också dessa två kommer från NetEnt), men varje topp 10-lista figurerar South Park.

Nyheten om att South Park skulle få en uppföljare kom under våren 2014 och lanseringsdatum sattes till hösten. När spelet sedan släpptes i september gjordes det med buller och bång. Originalet blev ju en jättesuccé och varför skulle det bli annorlunda med uppföljaren?

South Park Reel Chaos är namnet på uppföljaren. Detta spel har ett lite mer specialiserat tema än originalet. När originalet handlar om de fyra vännernas liv och leverne i den lilla staden South Park handlar South Park Reel Chaos mer specifikt om det tema kring superhjältar som finns med i några av de nyare avsnitten av serien. Temat är mycket läckert och NetEnt har verkligen ansträngt sig för att få specialfunktionerna att harmoniera med det speciella temat.

Men, vad är svaret på frågan i rubriken? Är South Park Reel Chaos bättre än originalet South Park? Det är inte en helt lätt fråga att besvara. Om du är ett fan av South Park överlag kommer du att älska South Park Reel Chaos lika mycket som originalet, men om du inte är helt insatt i TV-serien kan nog uppföljaren vara ett bättre val. Det är helt enkelt mer action i South Park Reel Chaos.

Specialfunktionerna är inte flera, sett till antalet, men de kan ge mer klirr i kassan och de är lite mer genomarbetade. Särskilt imponerande är free spins-rundan som består av flera olika nivåer och i vilken du kan spela hem smått monstruösa vinster.

Om du tittar på spelutbudet på ditt favoritcasino och ska välja mellan South Park och South Park Reel Chaos kan vi rekommendera sistnämnda, framför allt på grund av att den automaten har bättre specialfunktioner.