Retro är inne för slots

Av | 10 december, 2017

Starburst

Det kommer tider då tidigare årtionden åter kommer i ropet. För inte så länge sedan var 1980-talet så hett att man ibland trodde att Rick Astley hade återuppstått och att rosa kavajer med enorma axelvaddar ännu en gång skulle pryda skyltdockorna på H&M. Retrotrender finns även inom casinobranschen. De senaste åren har vi sett en hel mängd videoslots med teman och spelidéer som skulle kunna vara hämtade direkt från fruktmaskinernas gyllene era under 1970-talet.

Det började med slots som Jackpot 6000 och Mega Joker och det har fortsatt med videoslots som Starburst och splitter nya Twin Spin. Av någon anledning är det Net Entertainment som står bakom just dessa fyra spel. Det är nog NetEnt som driver trenden, men det finns även andra spelutvecklare som inte är rädda att blicka bakåt. Williams Interactive och IGT är två exempel på spelutvecklare som då och då lanserar klart retrodoftande maskiner.

Starburst och Twin Spin andas 70-tal. Twin Spin kanske mer än Starburst, men samtidigt har Twin Spin en funktion som skulle vara otänkbar på riktiga automater för några årtionden sedan. Vi talar självklart om tvillinghjulsfunktionen som inte är ett dugg retro, snarare är det en futuristisk funktion. Båda tillhör favoriterna för många som gillar att spela slots.

Mega Joker och Jackpott 6000 är två automater av den gamla skolan, med klockor, körsbär och citroner som symboler. Välj myntvärde, klicka igång hjulen och håll tummarna för att tre matchande symboler visas på hjulen. Enklare än så blir det inte. Det kanske inte kan bli roligare och mer spännande heller. Det är något visst med enkelheten.